Vinári

Legenda – zastávky:

  1. Gavalier
  2. Barcadam
  3. Limpacher
  4. Hotel Bristol
  5. Penzión Cosmopolitan
  6. Hotel Grand
  7. ViNOCENTRUM
  8. 4 sochy
Pivnica a vinohrady Zsigmond
Pivnica a vinohrady Zsigmond je rodinné vinárstvo založené v deväťdesiatych rokoch na základoch viac ako 100 ročných rodinných skúseností s pestovaním hrozna a výrobe vína. Zsigmond hospodári na 20 ha vlastného vinohradu vysadeného v roku 2000 na ťažkých hlinitých pôdach južných svahov krupinskej vrchoviny. Technológia a spracovanie hrozna sú spojené s tradičnými a modernými poznatkami vinohradníkov a vinárov, preferované je reduktívne spracovanie a kvasenie.
Víno Lauko
S vinárstvom som spätý od malička, ale naplno som sa mu začal venovať až po otcovej smrti. Vinárske skúsenosti odovzdávam ďalej svojim dvom synom. Budujeme rodinnú značku Víno Lauko v Sebechleboch a Dudinciach.
Pivnica Csernus
Rodinné, remeselnícke vinohradníctvo sa rozprestiera na južnej časti Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti pri obci Vinica, na južnom a malebnom, sopečnom svahu vrchu Stráž. Naša rodina sa zaoberá s vinárstvom a výrobou vína už viac generácií. Oxidačná technológia výroby nášho vína uchovala tradičné výrobné postupy.
Víno Vdovjak
Vinice Víno Vdovjak sa nachádzajú na troch tokajských honoch vo Veľkej Tŕni. Pestujeme v nich tokajské odrody Furmint, Lipovina, Muškát žltý. Na hone Čierna hora sa nájde aj pár koreňov Rizlingu vlašského. Našou snahou nie je vyrobiť dokonalé víno. Našim cieľom je vyrobiť víno, ktoré v danom ročníku najkrajšie a najpravdivejšie odhalí krásu tokaja vo Veľkej Tŕni.
Vinárstvo Michelle
Sme malé rodinné vinárstvo pôsobiace od roku 1991. Vyrábame 10-15 druhov odrodových, prívlastkových vín v limitovaných edíciách. Hrozno nakupujeme od výhradného dodávateľa P.D.Žemberovce, z vinohradov, ktoré ležia na úpätí južných svahov Štiavnických vrchov. Je spracované modernou technológiou, riadenou fermentáciou,reduktívnou metódou.
Kalina & Kinči
Sme nové vinárstvo dvoch priateľov – nadšencov dobrého vína a pestovania hrozna. Firma vznikla v roku 2016 a nachádzame sa v Nitrianskej vinohradníckej oblasti v obci Rybník . V súčasnosti sa vlastné Vinice rozprestierajú v obci Rybník na rozlohe 22 ha a v obci Jabloňovce na rozlohe 4 ha na úpätí Štiavnických vrchov pochádzajúce zo...
Víno Nichta
Víno Nichta je rodinná firma Branislava Nichtu, manželky Miroslavy a otca Jozefa,, ktorá vznikla v roku 1997, keď nadviazala na rodinnú tradíciu domáceho vinohradníctva a vinárstva. Ročná produkcia je 300 000 litrov vína, čiže objemom a rozsahom výroby vína už patrí medzi stredne veľké vinárske podniky na Slovensku.
FRTÚS winery
Frtús winery bratov Frtúsovcov je vinárstvo v obci Podlužany, ktoré sa nechce zaradiť medzi mnohých, preto prináša niečo, čo spojí eleganciu, nápaditosť, štýl a identitu. Niečo, za čím si stoja, a čo patrí len tým, čo si vážia sami seba, prácu iných a pitie vína je ich životný štýl.
Vinárstvo ANTON UHNÁK
Vínum Uhnák je vinárstvo z Čajkova, ktoré má niekoľko generačnú vinohradnícku a vinársku tradíciu. V súčasnosti vinárstvo vedie Anton Uhnák, ktorý dorába vína prevažne modernou technológiou spracovania. Časť hrozna dopestuje firma sama a časť hrozna vykupuje, pričom všetko hrozno pochádza výhradne z Čajkova.
Najväčšia vínna pivnica v PUKANCI
História, súčasnosť i sľubná budúcnosť sú neustále prítomné v genius loci Najväčšej vínnej pivnice v Pukanci. Víno vyrábajú reduktívnym spôsobom ale aj tradičnými postupmi. Ich hrozno pochádza z Pukanca – z vinohradov vysadených v nadmorskej výške nad 400 m.n.m (najvyššie na Slovensku), ale aj z okolitých obcí.
MURÁNI Víno Čajkov
Rodinná vinohradnícka a vinárska spoločnosť Muráni Víno Čajkov s.r.o. vznikla v roku 1995. Obhospodaruje 12 ha vlastných vinohradov v obci Čajkov na úpätí Štiavnických vrchov. Vo svojej činnosti sa opiera o použitie čistých kultúr vínnych kvasiniek ako aj fyzikálnu reguláciu procesu kvasenia a dokvášania.
VÍNO NATURAL
Ekologické vinohradníctvo vedú na 40 ha vlastných vinohradov v Modrokamenskom a Vinickom regióne na juhu stredného Slovenska. Vína majú výrazné odrodové charaktery a svieži, dlhý dozrievací potenciál. Veľkým technologickým vkladom je, že všetky vína sú bez akejkoľvek chemickej stabilizácie, aj obsah síry je výrazne pod povolenou normou.
Marián Takáč – Vinárstvo u KOŇA
Vinárstvo u KOŇA reprezentuje človek plný entuziazmu a odhodlania starostlivo pracovať vo vinohrade. Vína majú jeho jedinečný rukopis. Od suchých vín z tokajských odrôd, cez kupáže podľa uváženia vinára, až po jedinečné vína z kolekcie ZNOVUZRODENIE. Taktiež prírodne sladké vína HROZIENKÁČE si určite nájdu svojho priaznivca.
Kőfejtő Cellar – Peter TOTH
Peter Toth sa narodil a žije v regióne Somló. Už počas štúdií na fakulte záhradníctva zo študentských grantov rekultivoval rodinnú vinicu, diplomovú prácu písal na tému neskorého zberu a výberu terroiru. Petrovym vinárskym debutom bolo dnes už známe “Kőfejtő Cuvée”, ktoré sa hneď po uvedení na trh stalo stalo ”Official wine of Budapest”.
Barcza Cellar – Balint BARCZA
Jeho vinohrad na južnej strane, tesne pod slávnou bazáltovou formáciou "Kőkonyha" patrí k najväčším, najzložitejším a najslávnejším vinohradom. Pivnica pracuje so všetkými pre Somlo tradičnými odrodami a väčšinou používa tradičné metódy, ale - ak to zber umožní - Balint sa vie rozhodnúť aj pre živé a super - ovocné víno fermentované v nereze.
Stephan SPIEGELBERG
Nikdy nechcel byť vinárom, chcel mať iba chalupu na kopci a víno začal robiť len pre seba a iba čo nevypil nafľaškoval. Až v roku 2004 začal svoje hobby brať vážne a v 2007 sa do Somlo presťahoval. Od roku 2010, keď vyhral Vinára roka, je superstar, ďalšie ocenenia nasledovali.
Štefan Horník
Obrába vinice vo výmere 0.35 ha na hone Čierna Hora vo Veľkej Tŕni. Mikrovinár, ktorý hrozno pestuje s vášňou a 100% starostlivosťou. Všetko víno kvasí a následne dozrieva v tokajskej tufovej pivnici vo Veľkej Tŕni, kde má svoj pokoj a čas. Ročná produkcia je 2000 fliaš, spracovávané odrody sú Furmint, Lipovina, Muškát ottonel a Rizling vlašský.
Víno Danko
Pri spracovávaní a výrobe vína sa inšpirujeme tradíciou. Vína zrejú v sude, v tokajskej pivnici. S pokorou prihliadame i k vínam. Prenecháme im priestor, aby sa spontánne prejavili. Vinohrad je na hone Čierna Hora.
Somloi Vandor Cellar – Tamas KIS
Patrí medzi najmladších vinárov na Somlo. Začal a mal úspech so svojimi cuvée, v roku 2013 rozšíril vinárstvo a pustil sa aj do čistých odrôd. Stal sa jedným z najúspešnejších vinárov - nováčikov a v roku 2015 bol zvolený do Junibor-u, maďarskej asociácie mladých vinárskych talentov. Je zatiaľ jediným zástupcom Somlo.

Lístky na Vulkán kúpite cez náš jednoduchý formulár a zaplatíte zo svojho bankového účtu.